Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На сьогоднішній день 51 людині встановлено статус постраждалої від торгівлі людьми

На сьогоднішній день 51 людині встановлено статус постраждалої від торгівлі людьми

Сьогодні у Харківському національному університеті міського господарства ім. О.М. Бекетова відбулася заключна конференція за підсумками реалізації регіонального компоненту проекту "Поширення Національного механізму взаємодії суб'єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми в Україні". У заході взяли участь начальник відділу протидії торгівлі людьми Департаменту гендерної політики Міністерства соціальної політики України Олена Фарімець, заступник директора – начальник управління праці та зайнятості Департаменту соціального захисту населення ХОДА Тетяна Печура, Національний спеціаліст проектів Координатора проектів ОБСЄ в Україні Олександр Кириленко.

Як зазначила начальник відділу протидії торгівлі людьми Департаменту гендерної політики Міністерства соціальної політики України Олена Фарімець, проект «Поширення національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми, в Україні» надзвичайно важливий для країни, тому що завдяки йому була відпрацьована та модель механізму взаємодії, яка була ухвалена на національному рівні і затверджена постановою Кабінету Міністрів.

«На сьогоднішній день Міністерством соціальної політики України встановлено статус 51 особі, яка постраждала від торгівлі людьми. З цих осіб: 45 - громадяни України та 6 – іноземці. За статтю – 24 чоловіки, 20 – жінок та 7 дітей. 24 випадки з них – трудова експлуатація, 13 – сексуальна експлуатація, 6 випадків - це втягнення у жебрацтво, 4 випадки – змішана експлуатація, це наявність і трудової, і сексуальної експлуатації одночасно, 3 випадки - вилучення органів та 1 випадок – продаж малолітньої дитини», - сказала Олена Фарімець.

Заступник директора Департаменту соціального захисту населення ХОДА Тетяна Печура додала, що на Харківщині теж є перші позитивні результати реалізації цього проекту. «Вперше в цьому році в Харківській області було виявлено 8 осіб, які звернулись до нас з проханням встановити їм статус постраждалих від торгівлі людьми», - сказала вона.