Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Культурні заклади Харківщини вшанують пам'ять жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні

Культурні заклади Харківщини вшанують пам'ять жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні

На виконання Указу Президента України Віктора Януковича «Про заходи у зв'язку з 80-ми роковинами Голодомору 1932-1933 років в Україні» та згідно з Планом заходів у зв'язку з 80-ми роковинами Голодомору 1932-1933 років в Україні, організації та проведення в області Дня пам'яті жертв голодоморів (23 листопада 2013 року) у культурних закладах Харківщини відбудеться низка заходів. Про це повідомив директор Департаменту культури і туризму Дмитри Кузнєцов.

Зокрема, тематичні книжкові виставки «Над пам’яттю не владний час», «Жнива скорботи. Голод 33-го…» відбудуться в обласних бібліотеках та Харківському училищі культури; уроки пам’яті «Збудуймо пам’яті незгасимий собор…» та тематичні бесіди «Геноцид українського народу» відбудуться у Харківському училищі культури та Лозівському училищі культури і мистецтв; читацька конференція «Голодомор в українській літературі: Василь Барка «Жовтий князь», Улас Самчук «Марія» відбудеться у Харківському художньому училищі.

У Харківському історичному музеї з 26 по 29 листопада заплановано проведення пам’ятних заходів «Голодомор на Харківщині». Також працівниками музею організовано проведення пересувної виставки у навчальних закладах області «Свіча скорботи», експонування якої завершиться 22 листопада 2013 року.

Обласні театри в цей день працюють згідно річних планів роботи, однак з метою вшанування пам’яті жертв Голодомору та відзначення 80-тих роковин трагедії українського народу, адміністраціями театрів заплановано 23 листопада 2013 року проведення тематичних хвилин скорботи та інформаційних виступів перед початком вистав. 23 листопада у Харківському державному академічному театрі ім. Т.Г. Шевченка буде представлено виставу «Язичники». У Харківському академічному театрі музичної комедії відбудеться творчий вечір актора театру Олексія Гавинського. Харківський національний академічний театр опери та балету ім. М. Лисенка представить кантату «Іоанн Дамаскін».