Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Цього року аграрії Харківської області зібрали рекордний врожаю

Цього року аграрії Харківської області зібрали рекордний врожаю

Про це на засіданні колегії Харківської облдержадміністрації нагадав заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. За його словами, Харківська область входить до числа лідерів серед регіонів України з виробництва більшості видів продукції рослинництва, тваринництва, і валової продукції сільського господарства в цілому. «З урожаю 2013 року в області вироблено понад 4 млн. тонн зерна, більше 1 млн. тонн соняшнику, зібраний високий урожай картоплі, овочів і фруктів. Заготовлено достатню кількість кормів. У тваринництві за підсумками роботи за 10 місяців забезпечено збільшення обсягів виробництва молока на 3,8 %, яєць – на 4,2 % і м'яса (у живій вазі) – на 19,3 % порівняно з аналогічним періодом минулого року», - повідомив Юрій Сапронов.

Також він зазначив, що розрахунки, засновані на вже досягнутих результатах 10 місяців і прогнозованому виробництві продукції рослинництва і тваринництва в ті два місяці, що залишилися, показують, що в цілому за 2013 рік в області буде вироблено валової продукції сільського господарства на суму понад 14,5 млрд. грн.

«Останній раз більше валової продукції в області було вироблено лише у далекому 1990 році (15,6 млрд. грн.). Тобто в поточному році будемо мати рекордний показник з виробництва валової продукції сільського господарства за всі роки незалежної України», - сказав Юрій Сапронов.