Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За перший рік дії нового КПК зменшилася кількість дітей за гратами

За перший рік дії нового КПК зменшилася кількість дітей за гратами

Уже за перший рік дії нового Кримінального процесуального кодексу, який набув чинності 20 листопада 2012 року, зменшилася кількість дітей в колоніях, СІЗО та дітей, притягнутих до кримінальної відповідальності. Про це заявив Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко під час прес-конференції. За його словами, новий КПК став ключовим етапом гуманізації правосуддя щодо дітей. Так, якщо станом на 1 листопада 2012 року в колоніях перебувало 1289 дітей, то станом на 1 листопада 2013 року - вже 968 дітей; якщо в СІЗО перебувало 553 дитини, то станом на цей період - 276 дітей.

«При цьому, я нагадаю, в 2010 році в СІЗО утримувалось 976 дітей, а в колоніях відбувало покарання майже 1500 дітей», - сказав Уповноважений Президента з прав дитини.

Разом з тим, за його словами, потрібно розробити нові форми соціальної роботи з дітьми, які перебувають у конфлікті з законом, і запровадити більш широкий спектр примусових заходів виховного характеру по відношенню до них.

Необхідно розвивати сімейні форми виховання для дітей, які перебувають у конфлікті з законом, переконаний Ю.Павленко. «Це особливо актуально для тих дітей, у кого криміналізуючий фактор саме в рідній сім’ї», - наголосив він.

Теги