Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Майже 1,5 тис. дітей Харківщини навчається у центрі дослідницько-експериментальної діяльності «Будинок учителя»

Майже 1,5 тис. дітей Харківщини навчається у центрі дослідницько-експериментальної діяльності «Будинок учителя»

Про це у програмі «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо розповіла директор Харківського центру дослідницько-експериментальної діяльності «Будинок учителя» Вікторія Луніна. За її словами, на виконання соціальних ініціатив Президента України «Діти – майбутнє України» цього року у «Будинку учителя» збільшилась кількість вихованців, в тому числі кількість учнів із сільських районів області. «У минулому навчальному році у 32 гуртках навчалися 1137 дітей. Із них 209 були учнями навчальних закладів сільських районів. Цього року кількість гуртків зросла до 44, кількість вихованців у них до 1482 осіб, з них 278 учнів загальноосвітніх навчальних закладів сільських районів», - повідомила Вікторія Луніна.

Також вона зазначила, що більше дітей приїжджають з районів, які територіально ближче розташовані до міста Харкова.

«Якщо говорити про Харківський, Чугуївський райони, м. Чугуїв, Дергачівський район, то з цих районів дітей більше. Проте із віддалених районів діти також приїздять у вихідні дні. Крім того, ми консультуємо в режимі онлайн спільно з кафедрою інформаційних систем Харківського національного економічного університету. В експериментальну роботу впроваджено дистанційний практикум з програмування, і до участі в цьому проекті залучено більше 300 учнів з 65 навчальних закладів, у тому числі з 17 районів області, 3 міст обласного значення і всіх районів міста Харкова», - розповіла вона.

Також вона додала, що проблем з підвезенням дітей до закладу немає. «У нас немає з цим проблем. Ми намагаємося, аби навчання відбувалось у вихідні дні, і діти мали більше можливостей, часу, щоб відвідати заклад», - сказала Вікторія Луніна.