Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область утримує лідерські позиції зі створення ОСББ

Харківська область утримує лідерські позиції зі створення ОСББ

Про це у програмі «Від влади до громади» на обласному радіо розповів голова Харківської ОДА Михайло Добкін. За його словами, минулого року Харківська область найкраще в Україні впоралася із завданням зі створенню ОСББ. «Ми всі прекрасно розуміємо, що для створення ОСББ необхідно спочатку привести в порядок будинок або групу будинків, провести ремонти, і вже в нормальному експлуатаційному стані передати новим структурам, які будуть від імені мешканців управляти будинком або групою будинків. Сьогодні у зв'язку зі складною економічною ситуацією таких можливостей немає ні в обласному бюджеті, ні в державному. Ми все одно знаходимося серед лідерів, але кількість ОСББ цього року буде створено менше у порівнянні з минулим роком», - зазначив Михайло Добкін.

За його словами, двічі це питання ми розглядалося на селекторних нарадах, райони і міста обласного значення знають свої прогнозні показники і звітують за фактом виконаної роботи. «Разом з тим, незважаючи на великий обсяг виконаної роботи у нас є райони і міста, де така робота з початку року не набула якихось конкретних обрисів. Борівський, Великобурлуцький, Зміївський, Коломацький, Куп'янський, Печенізький і Сахновщинский райони, а також міста Куп'янськ, Люботин і Первомайський не зробили ще нічого. У них є час до кінця року, ми подивимося, як вони з цим завданням впораються», - повідомив Михайло Добкін.

Також він зазначив, що ОСББ більш ефективна форма управління будинками, але є проблеми, в тому числі і на законодавчому рівні, є нестача кваліфікованих кадрів.

«Повинна з'явитися людина, яка за певну плату буде виконувати роботу з управління цим господарством. Адже будинок містить інженерні мережі, конструктиви будівлі теж вимагають певного догляду. Є регламентовані роботи, які потрібно проводити через певний час, є аварійні роботи, які виникають у зв'язку зі зношеністю житлового фонду. ОСББ - це крок вперед у порівнянні з нинішньою системою. Але без достатнього фінансування, без приведення житлового фонду в порядок, жоден ОСББ не впорається з тими проблемами, які накопичилися, починаючи від ліфтового господарства закінчуючи інженерними мережами, які експлуатуються у нас іноді більш ніж по 70 років», - сказав Михайло Добкін.