Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина відзначає міжнародний День толерантності

Харківщина відзначає міжнародний День толерантності

Сьогодні в кінотеатрі «Боммер» відбулися заходи, присвячені міжнародному Дню толерантності – виставка та концерт, підготовлені національно-культурними товариствами та об'єднаннями Харківщини. Від імені керівництва області представників усіх національностей привітала директор Департаменту масових комунікацій ХОДА Вікторія Маренич. У святі взяли участь росіяські, азербайджанські, татарські, казахські, циганські, грецькі, корейські, грузинські, вірменські, єврейські, німецькі, осетинські, афганські національно-культурні товариства та об'єднання Харківщини.

Вікторія Маренич привітала всіх присутніх зі святом і зазначила, що Харківська область була, є і буде тією територією, де дуже толерантно ставляться один до одного.

«Сьогодні чудовий день. Та кількість позитивних емоцій, посмішок, радості, які панували сьогодні в залі і фойє кінотеатру говорять про те, що це свято обов'язково повинно бути в нашому житті. На думку представників національно-культурних товариств та об'єднань сьогоднішній день став відправною точкою нашої великої дружби і тих наших планів, яких, безумовно, не злічити. Мені б дуже хотілося, щоб наступний 2014 рік став роком розквіту національно-культурних товариств та об'єднань Слобожанщини. Мені б дуже хотілося, щоб наступного року ми разом з вами змогли ще реалізувати величезну кількість заходів, де організаторами, ініціаторами і головними виконавцями будете ви», - сказала Вікторія Маренич.

День толерантності в «Боммері» розпочався виставкою, де були представлені національні та обрядові костюми, національна кухня, інструменти, начиння і багато іншого.

У ході концертної програми представники кожної національності представили свій номер – народні танці та пісні. Зокрема, прозвучали пісні «Хава нагіла» у виконанні громадської організації «Національна пам'ять – Голокост», «Чорнобривці» – товариство циган «Ромен», «Казахстан – Україна» – товариство німців «Відродження», «Хурасан» – організація іммігрантів і біженців Афганістану.

Глядачі побачили також танцювальні номери: грецький танець «Сертакі» виконав ансамбль «Армония» товариства греків «Геліос», казахський танець «Камажай» – національне об'єднання казахів «Бірлик», танець «Узундара» – громадська організація «Вірменська національна міська громада», танець «Сванські» – ансамбль «Джорджія» організації «Єдина Грузія».

Довідка: 16 листопада відзначається міжнародний День толерантності. Це свято було оголошено ЮНЕСКО в 1995 році з нагоди 50-річного ювілею цієї організації і прийняття Декларації принципів терпимості державами – членами ЮНЕСКО.