Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Питання прикордонного співробітництва Росії і України у майбутньому залишиться пріоритетним

Питання прикордонного співробітництва Росії і України у майбутньому залишиться пріоритетним

На Харківщині відбулось пленарне засідання міжнародної науково-практичної конференції «Українсько-російське порубіжжя: стан та перспективи співробітництва», що присвячена 10-річчю створення єврорегіону «Слобожанщина». У його роботі взяли участь заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА, начальник управління зовнішньоекономічних зв`язків і міжнародних відносин Денис Ткачов, заступник голови Громадської палати Бєлгородської області Віктор Овчінніков та інші почесні гості.

У ході конференції були заслухані доповіді науковців вищих закладів освіти України та Росії про прикордонне співробітництво і функціонування єврорегіонів українсько-російського порубіжжя. Говорячи про співпрацю Харківської та Бєлгородської області, Денис Ткачов підкреслив, що багато в чому питання співпраці залежать від політики держав. Він зазначив, що спілкувався з багатьма колегами в Росії, і всі єдині в думці – питання прикордонного співробітництва залишається пріоритетним.

«Ми усвідомлюємо, що Україна стоїть перед вибором європейської інтеграції та можливості асоціацію з Європейським союзом, що накладе відбиток на прикордонну співпрацю. Але я впевнений, що немає такої сили, яка б зруйнувала зв'язки, що історично склалися між нашими країнами. У нас спільні історичні, культурні, гуманітарні, соціальні зв'язки, які формувалися не один рік і які ми завжди підтримуємо», – сказав він.