Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська спеціалізована музична школа-інтернат отримала фортепіано «Steinway» від фонду Леоніда Кучми

Харківська спеціалізована музична школа-інтернат отримала фортепіано «Steinway» від фонду Леоніда Кучми

Сьогодні екс-Президент України Леонід Кучма вручив Харківській спеціалізованій музичній школі-інтернату подарунок – фортепіано «Essex» компанії «Steinway». Інструмент куплений і доставлений Президентським фондом Леоніда Кучми «Україна». Також участь у церемонії вручення взяли заступник голови ХОДА Ігор Шурма та піаніст, лауреат міжнародних конкурсів  Олександр Романовський. Як зазначив Леонід Кучма, всього в Україні такі музичні інструменти отримають 75 музичних шкіл, приблизно однакова кількість кожній області. Наразі свій подарунок отримали Київ, Дніпропетровськ, а тепер і Харків.

«Ми всі кажемо, що діти наше майбутнє, але не часто робимо що-небудь для них, хоча багато чого можемо зробити. Дитинство і наше майбутнє треба ставити на перше місце. Це штучний інструмент, кожне фортепіано потрібно привезти і налаштувати – це дуже велика робота. Вона буде тривати кілька місяців. Кому вручати піаніно визначав Олександр Романовський, зокрема тим школам, де є стипендіати гри на піаніно мого фонда «Україна». Ми не спонтанно обираємо кандидатів, а шукаємо де є школи, які дійсно готують музикантів європейського рівня, чия майстерність принесе насолоду всій Україні», – розповів Леонід Кучма.

Після передачі фортепіано школі колишній Президент подивився виступ лауреата міжнародних конкурсів Олександра Романовського у супроводі симфонічного оркестру Харківської обласної філармонії під керуванням Юрія Янка. Також сьогодні в Харкові Леонід Кучма вручає стипендії Фонду Леоніда Кучми «Україна» учням Харківського Національного аерокосмічного університету «ХАІ».