Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Законодавство щодо лікування ув’язнених за кордоном має прийматися не під окрему людину. Віктор Янукович

Законодавство щодо лікування ув’язнених за кордоном має прийматися не під окрему людину. Віктор Янукович

Президент України Віктор Янукович наголошує, що законодавство в частині можливості лікування ув’язнених за кордоном має прийматися не під окрему людину. «Моя позиція була, є і залишається такою, що всі громадяни України рівні перед законом. Верховенство закону, верховенство права - передусім воно стосується всіх на рівних. Жодних ексклюзивних підходів, я вважаю, тут не має ніхто, жоден громадянин. Конституція теж для всіх однакова», - сказав Віктор Янукович під час спілкування з представниками ЗМІ в Запоріжжі.

Президент додав, що у Верховній Раді розглядається закон, який може дозволити громадянам України, які відбувають покарання за різні злочини, в окремих випадках мати право на лікування за кордоном. На переконання Глави держави, в законі обов’язково мають бути прописані ці особливі умови.

«На сьогодні, наскільки мені відомо, в парламенті є п’ять законопроектів, створена робоча група, яка повинна ці п’ять законів об’єднати і на основі консенсусу всіх фракцій запропонувати парламенту на розгляд. Якщо такий консенсус буде знайдено, буде такий закон, буде виписана в цьому законі відповідна процедура, якщо це не буде технологією уникнення кримінальної відповідальності, я думаю, цей закон буде прийнято. Але він буде стосуватися не тільки Тимошенко, а всіх громадян», - підкреслив Віктор Янукович.

«Така позиція всіх народних депутатів, з якими я провів багато консультацій. Наступний тиждень є пленарним, і яким він буде, ми з вами побачимо. Якщо цей закон буде прийнято, його підтримає парламент, я його підпишу», - зазначив Президент.

Теги