Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Якщо місцева влада думає про своє майбутнє, вона зобов'язана створювати доступні умови для занять спортом

Якщо місцева влада думає про своє майбутнє, вона зобов'язана створювати доступні умови для занять спортом

Серед важливих подій в сфері спорту у 2013 році перший заступник Міністра молоді та спорту України Сергій Глущенко назвав ухвалення вперше за роки незалежності України стратегії молодіжної політики до 2020 року. Основні підходи, закладені в ній, безпосередньо пов'язані зі здоров'ям нації. Про це він сказав, виступаючи в ході відеоконференції для роз'яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: «Про розвиток фізичної культури та неолімпійських видів спорту».

«Президент України поставив завдання – створити доступну інфраструктуру, відновивши по країні 28 тисяч спортивних майданчиків. У нашій програмі закладено 500 майданчиків щорічно з паритетною участю у фінансуванні їх будівництва місцевих і державного бюджетів. Донорська система управління фізкультурою і спортом пішла в минуле. Місцева влада, якщо вона думає про своє майбутнє, повинна створювати доступні умови для занять спортом», – сказав Сергій Глущенко.

Він також зазначив, що масовий розвиток фізкультури і спорту, пропаганда здорового способу життя, грамотний тренерський склад – ось три кити, на яких стоїть успіх українського спорту.

«Навіть найпрекрасніші майданчики не приведуть дітей у зали і басейни, якщо там не буде тренера, який може захопити дітей своїм прикладом, зробити важке заняття спортом захоплюючим. Система заохочення повинна бути такою, щоб яскравим тренерам працювати в Україні було і цікаво і вигідно. Це основа розділу молодіжної стратегії, яка називається "Здоровий спосіб життя"», – сказав перший заступник Міністра.

Теги