Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Громадська рада має сприяти побудові громадянського суспільства

Громадська рада має сприяти побудові громадянського суспільства

Таку думку висловив на прес-конференції, присвяченій реалізації завдань Президента України щодо розвитку громадянського суспільства та залученню громадськості до формування та реалізації державної та регіональної політики, перший заступник голови Громадської ради при ОДА Олександр Родіонов. «Хоча не можна побудувати громадянське суспільство в окремо взятій області, але сприяти його розвитку ми зобов'язані», – заявив він. За словами Олександра Родіонова, Громадська рада співпрацює з громадськими радами при РДА, вибудовуючи вертикаль взаємодії. Один з варіантів майбутньої співпраці – створити на місцевому рівні структуру, аналогічну Координаційній раді голів Громадських рад при Кабінеті Міністрів, але будуть розглянуті й інші варіанти.

Також рада розробила Програму захисту прав споживачів, наступний крок – добитися її затвердження в обласній раді. Ще одна домовленість, яка буде виконуватися в найближчий час, – експертиза нормативно-правових актів.

«Коли ми звернулися до голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна, він сказав, що ми можемо перейти на наступний рівень взаємного співробітництва. Рівень, коли до Громадської ради різними структурними підрозділами облдержадміністрації будуть передаватися проекти нормативно-правових актів, для яких ми будемо проводити громадську експертизу. Ми домовилися про те, що буде створено Експертну раду з членів нашої Громадської ради, розроблені критерії, згідно з якими нормативно-правовий акт буде спрямовуватися на громадську експертизу, і визначені терміни, протягом яких вона має бути проведена», – підкреслив Олександр Родіонов.