Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У кінотеатрі «Боммер» харків'яни побачили два кінофільми ізраїльських режисерів

У кінотеатрі «Боммер» харків'яни побачили два кінофільми ізраїльських режисерів

12 листопада у кінотеатрі «Боммер» були представлені два кінофільми ізраїльських режисерів: комедія Шерона Маймона і Ереза Тадмора «Розмір має значення» та фільм Йоссі Мадмоні «Доброго ранку, пане Фідельмане». Показ відбувся в рамках Тижня культури Ізраїлю, який стартував в Харкові 10 листопада. Ізраїльський кінематограф презентували другий секретар посольства держави Ізраїль в Україні Неллі Шульман та заступник Посла Держави Ізраїль в Україні Іцхак Кармель Каган.  

Комедія «Розмір має значення» («A Matter of Size» ) знята в 2009 році. Вона розповідає про чотирьох ізраїльських товстунів, які кинули дієти і зайнялися боротьбою сумо, вирішивши досягти успіхів на нових для них теренах. У кожного з цих людей своя історія.

Кінострічка «Доброго ранку, пане Фідельмане!» («Boker tov adon Fidelman») вийшла в 2011 році і розповідає про конфлікт старого і нового, батьків і дітей. Яків Фідельман – сімдесятирічний реставратор. Після смерті ділового партнера, який пропрацював з ним все життя, він усім серцем прив'язується до своєї старої майстерні. Фідельман відмовляється від пропозиції свого сина Ноаха, амбітного молодого юриста, закрити бізнес і побудувати житловий будинок на місці майстерні. Він хоче зберегти свій світ, а також звичне усамітнений спосіб життя.

Фільм «Доброго ранку, пане Фідельмане!» удостоєний Призу ім. Хаджаджа на Єрусалимському міжнародному кінофестивалі, «Кришталевого глобуса» на кінофестивалі в Карлових Варах і призу за кращий сценарій кінофестваля «Санденс».

Теги