Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Громадська рада при ХОДА буде проводити експертизу офіційних документів

Громадська рада при ХОДА буде проводити експертизу офіційних документів

У Громадській раді при Харківській облдержадміністрації працює 132 особи в 11 комітетах за різними напрямками, вони планують свою роботу за вподобаннями, фаховими приналежностями і досвідом. Про це повідомила в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» директор Департаменту масових комунікацій ХОДА Вікторія Маренич. Вона також додала, що члени правління ради на сьогоднішній день є надзвичайно потужною силою самі по собі, а керівник Громадської ради Ірина Давидова – не лише дуже сильний чиновник в минулому, але і людина, яка має величезний досвід організаторської роботи в громадському секторі як колишній керівник управління внутрішньої політики.

«Ми маємо можливість вперше за цей час в Харківській області провести таку роботу, яка допоможе всьому громадському сектору отримувати замовлення від державних органів влади на виконання певних експертиз і громадського обговорення. Це буде оформлено у формі грантів з Обласного бюджету. Саме за такої підтримки по-перше, будуть розвиватися найактивніші, найсильніші організації, а по-друге – відпадуть ті, які на сьогоднішній день існують лише на папері. Це новий етап реалізації в області завдань Президента України щодо розвитку громадянського суспільства та залучення громадськості до формування та реалізації державної та регіональної політики», – зазначила директор Департаменту.

Вона також розповіла, що була ухвалена на обласному рівні Програма розвитку і підтримки громадянського суспільства. І хоча на всі позиції недостатньо фінансових можливостей, на сьогоднішній день вже дуже багато чого зроблено. Зокрема, вирішена проблема власного приміщення, котрого протягом довгого часу не було у Громадської ради. Губернатором ухвалено рішення виділити для цих цілей другий поверх кінотеатру «Боммер», який є комунальною власністю. Там є зала більше ніж на 140 місць для того, щоб проводити засідання, і умови для спілкування з журналістами.