Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Президент провів зустріч з представниками УСПП та Федерації профспілок України

Президент провів зустріч з представниками УСПП та Федерації профспілок України

 Президент України Віктор Янукович провів зустріч з представниками Українського союзу промисловців і підприємців та Федерації профспілок України та обговорив з ними проблеми розвитку економіки держави. «Я уважно прочитав ваші листи, звернення та пропозиції. Поділяю вашу стурбованість ситуацією, яка склалася в країні», - сказав Віктор Янукович на початку зустрічі. Президент зазначив, що особливу стурбованість викликає ситуація в економіці і, як наслідок, в соціальній сфері.

 За словами Віктора Януковича, найбільш гостра ситуація, зокрема, спостерігається у будівельній галузі, машинобудуванні. «Деякі заводи вже працюють неповний робочий день і скорочується заробітна плата, є загроза втрати робочих місць», - зазначив Глава держави. На думку Віктора Януковича, така ситуація неприпустима і вимагає негайного вирішення. «Нам треба шукати вихід. Є різні підходи, є різні пропозиції», - сказав він.

Президент Українського союзу промисловців і підприємців Анатолій Кінах під час зустрічі зазначив, що вітчизняні товаровиробники стурбовані ситуацією, яка склалася у відносинах зі стратегічними партнерами з країн Митного союзу, зокрема з Російською Федерацією. «Сьогодні ми відчуваємо загрозу, в першу чергу, по відношенню до наукомісткої та технічно складної нашої промисловості з високою доданою вартістю - в першу чергу, машинобудування», - сказав він, зауваживши, що не меншою проблемою є питання поставок українських труб і кондитерських виробів.

На переконання Президента, дієвим механізмом вирішення озвучених на зустрічі проблем має стати тісна співпраця Уряду, Українського союзу промисловців і підприємців та Федерації профспілок . «За результатами зустрічі дам доручення Уряду опрацювати ці питання та підготувати відповідні пропозиції. І пропозиції, і наші спільні дії ми будемо разом з вами погоджувати, а Уряду я обов'язково дам доручення, щоб воно з вами тримало зв'язок», - сказав Глава держави.