Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині відкрився перший у Східній Україні тренінговий центр з надання хоспісної допомоги

На Харківщині відкрився перший у Східній Україні тренінговий центр з надання хоспісної допомоги

Навчально-методичний тренінговий центр з надання паліативної та хоспісної допомоги створений на базі Харківського обласного центру паліативної медицини «Хоспіс» і Харківського медичного коледжу №1. Допомогу у його відкритті надали Посольство Німеччини в Україні і ряд благодійних та громадських організацій. За словами Генерального консула Німеччини в Донецьку Детлефа Вольтера, цей проект разом з двома іншими був відібраний для фінансування з більш ніж 70 заявок, що надійшли до консульства у 2013 році.

«Відкриття центру – хороший привід привітати всіх, хто брав участь у його створенні. Ми зробили свій внесок і сподіваємося, що завдяки цьому проекту вдасться допомогти багатьом людям», – повідомив Детлеф Вольтер.

На базі центру щорічно, як мінімум, 25 медсестер і бакалаврів, 20 лікарів сімейної медицини, онкологів та інших фахівців, соціальні працівники, волонтери, родичі пацієнтів навчаться надавати допомогу невиліковно хворим людям. Позитивний досвід Харківської області з підготовки кваліфікованих фахівців з паліативної та хоспісної допомоги планується поширити на весь східний регіон України.

За даними медиків, сьогодні в Україні паліативної допомоги потребують майже 500 тис. осіб і 1,2 млн. членів їх сімей потребує отримання необхідних навичок по догляду за невиліковно хворими родичами.