Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Увага! Починає діяти новий порядок гарантійного забезпечення митного транзиту з РФ

Увага! Починає діяти новий порядок гарантійного забезпечення митного транзиту з РФ

З 22:00 11 листопада 2013 року (з 00.00 12.11.2013 за московським часом) в міжнародних автомобільних пунктах пропуску «Гоптівка» – «Нехотіївка»; «Плетенівка» – «Шебекіно» на українсько-російському державному кордоні в межах Харківської області почав діяти новий порядок гарантійного забезпечення митного транзиту, передбачений ч. 1 ст. 217 Митного кодексу Митного союзу. До заходів забезпечення дотримання митного транзиту (п. 1 ст. 217 МКМС ) відносяться, зокрема, надання забезпечення сплати митних зборів і податків. Забезпечення сплати митних зборів, податків може бути надано одним із способів: коштами (грошима), банківською гарантією, порукою або заставою майна.

Митні органи РФ не вимагають надання забезпечення сплати митних зборів, податків при митному транзиті, якщо декларантом є митний перевізник. Поруку можна отримати у організації, з якою ФМС Росії укладено договір поруки за зобов'язаннями декількох осіб. В даний час такі договори ФМС Росії укладені з ТОВ «Страхова компанія «Арсенал», ТОВ «Адал», ФГУП «Ростек», ТОВ «Митна карта» і ТОВ «Мультисервісна платіжна система».

В даний час Бєлгородською митницею надані контактні телефони підрозділів ФГУП «Ростек»: уповноважений у Білгородській області: +7 4722 31 55 69; +7 4722 36 42 08; уповноважений у пункті пропуску «Нехотєєвка» російської сторони : +7 4722 30 61 27; уповноважений в Україні: +38 066 748 27 74.

З метою забезпечення безперебійного пропуску вантажів, що прямують з України в Російську Федерацію, недопущення створення черг у пунктах пропуску «Гоптівка - Нехотіївка» і «Плетенівка - Шебекіно» Харківська митниця Міндоходів переконливо просить перевізників використовувати інформацію, розміщену на офіційних сайтах в мережі Інтернет, а також своєчасно оформляти необхідні документи для підписання договорів з уповноваженими ФМС Росії організаціями.