Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харків привезуть мощі великомученика Георгія Побідоносця

У Харків привезуть мощі великомученика Георгія Побідоносця

Мощі великомученика Георгія Побідоносця привезуть до Харкова 12 листопада, на свято на честь покровительки Слобожанського краю - Озерянської ікони Божої Матері. Десниця святого прибуде до Свято-Благовіщенський собор 12 листопада о 9:00. Мощі святого перенесуть до храму, після чого відслужать Божественну літургію – з 9:00 по 11:00. Об 11:00 розпочнеться хресна хода – мощі пронесуть по вулиці Енгельса, Благовіщенській площі, через Купецький міст, по Соборному спуску і вулиці Університетській у Свято-Покровський монастир. Мощі святого перебуватимуть у Харкові до 17 листопада.

Довідка. Святий великомученик Георгій Побідоносець є одним з найбільш шанованих святих Православної церкви і вважається покровителем всього православного воїнства, землеробів і скотарів. Георгію Побідоносцю моляться за дітей, про допомогу при недугах, у скорботі, про заступництво воїнам, про збереження домашніх тварин від диких звірів.

Згідно з житієм, Георгій Побідоносець народився в 3 столітті в Каппадокії (Мала Азія) у християнській родині. Поступивши в римські війська, заслужив увагу імператора Діоклетіана і був призначений одним із старших воєначальників. Дізнавшись про указ імператора переслідувати християн, Георгій відкрито виступив проти правителя і закликав усіх визнати віру в Христа. У 303 році його заарештували, вимагаючи зречення від віри, і після восьмиденних тортур він був обезголовлений.