Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Майже третина населення Харківської області – не українці, а представники інших національностей

Майже третина населення Харківської області – не українці, а представники інших національностей

Про це розповіла під час прямої лінії у газеті «Слобідський край» директор Департаменту масових комунікацій Харківської облдержадміністрації Вікторія Маренич. За її словами, Харківська область є поліетнічною і полінаціональною, так склалося історично. «Сьогодні ми пишаємося тим, що дуже багато людей, які представляють абсолютно різні нації та народності, споконвіку мешкали тут, творили і прославляли нашу землю. І нам сьогодні нічого не заважає реалізувати проекти, спрямовані на те, щоб кожна родина (а у нас багато інтернаціональних родин) відчувала себе комфортно. Завдання влади полягає в тому, щоб створити всі умови для цього. Саме цим ми займаємося і будемо займатися надалі», – сказала Вікторія Маренич.

Також вона розповіла, що в рамках реалізації у регіоні завдань Президента України щодо зміцнення міжнаціональної злагоди та порозуміння, задоволення культурних та освітніх потреб національних меншин 9 вересня зустрілася з представниками різних культурних товариств національних меншин для того, щоб зрозуміти, яким чином у них відбувалася співпраця з органами влади.

«На жаль, вона була недостатньою. Але для нас було цікаво дізнатися, що, незважаючи на відсутність підтримки з боку влади, національно-культурні товариства тем не менш проводили різні заходи, випускали періодику і книжки, відкривали виставки, мандрували різними регіонами для спілкування та обміну досвідом. І наше завдання на сьогодні полягає у тому, щоб ще покращити життя цим товариствам. Тому було прийнято рішення про створення до «Програми розвитку і підтримки громадянського суспільства» окремого розділу, присвяченого темі національно-культурних інтересів національних меншин, що проживають на Харківщині», - повідомила Вікторія Маренич.