Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харків - це місто зі справжньою, не провінційною журналістикою

Харків - це місто зі справжньою, не провінційною журналістикою

Таку думку висловила під час майстер-класу «Телевізійні новини» для представників районних телекомпаній Харківщини ведуча інформаційної служби «Час. Підсумки дня» 5 каналу Тетяна Даниленко. За її словами, Харків та Львів – це два українських міста, де є школа справжньої, не провінційної журналістики з  власним місцевим колоритом. «Ви – вершки журналістики в України, і ви повинні себе так усвідомлювати. Місцеві новини, як ніякі інші, дають можливість журналісту усвідомити свою мету і місію у суспільстві, тому що результати його роботи очевидні», – сказала Тетяна Даниленко.

На її переконання, у 21 столітті журналіст, який працює у державній або комунальній телекомпанії, не повинен бути слугою чиновника. Він повинен служити суспільству і своєму глядачу.

«У конфліктних ситуаціях влада та пересічний український громадянин стають по різні боки. І мета журналіста, який займається місцевими новинами, звести владу і просту людину, виявивши в них все найкраще і людське. Щоб вони були не ворогами у дуелі, а партнерами для вирішення суспільно важливої проблеми. Бо кожна історія, яку ви висвітлюєте у своїх репортажах, це суспільна проблема. Тож героєм репортажу завжди робіть маленьку пересічну людину», – порадили харківським колегам столичні майстри тележурналістики.