Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Розроблено проект Розділу сприяння розвитку національно-культурних товариств до Програми розвитку та підтримки громадянського суспільства

Розроблено проект Розділу сприяння розвитку національно-культурних товариств до Програми розвитку та підтримки громадянського суспільства

У ході круглого столу Департаменту масових комунікацій ХОДА з представниками національно-культурних товариств та об'єднань обговорили проект Розділу сприяння розвитку національно-культурних товариств Харківської області до Програми розвитку та підтримки громадянського суспільства. Як зазначила директор Департаменту масових комунікацій Вікторія Маренич, представники національно-культурних товариств були ініціаторами створення даного документу. «Програму підтримки та розвитку громадянського суспільства, яка ухвалена Харківською обласною радою, ми хочемо доповнити окремим розділом, який називатиметься «Підтримка діяльності та розвиток культурно-національних товариств». Ми зараз в рамках реалізації в регіоні завдань Президента України щодо зміцнення міжнаціональної злагоди і взаєморозуміння, задоволення культурних і освітніх потреб національних меншин активно вивчаємо досвід роботи в цьому напрямку м. Харкова і хочу сказати, що в цьому напрямку зроблено дуже багато кроків, які ми спробуємо перейняти і запропонувати якийсь спільний концепт», - сказала Вікторія Маренич.

За її словами, розділ Програми охоплює 2014-2018 роки і містить всі основні положення розвитку національно-культурних товариств та об'єднань. Це проведення фестивалю «Слобожанський віночок», святкування Міжнародного дня толерантності, виробництво телепрограм і фільмів національних меншин, здійснення інформаційної підтримки заходів, що проводяться громадськими організаціями національних меншин в області, фінансова підтримка для випуску літератури національних меншин.

«Якщо ми подивимося, в сумі виходить більше 10 млн. грн. на 2014-2018 роки. Існування цього розділу Програми дозволить фінансувати її в тих обсягах, які ми запланували, і при необхідності вносити зміни до вже діючої Програми», - розповіла Вікторія Маренич.