Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2013-2014 навчальному році поглибленим медичним оглядам підлягає більше 210 тисяч школярів

У 2013-2014 навчальному році поглибленим медичним оглядам підлягає більше 210 тисяч школярів

Про це сьогодні у ході селекторної наради розповів директор Департаменту охорони здоров’я ХОДА Олександр Галацан. Він підкреслив, що Департаментом охорони здоров’я за підтримки ХОГА здійснена низка цільових заходів, спрямованих на усунення недоліків, виявлених у медичних закладах з питань організації та проведення поглиблених медичних оглядів школярів. Так, розроблені та затверджені графіки проведення оглядів по кожному навчальному закладу, визначені відповідні спеціалісти, проведена роз’яснювальна робота з батьками.

За словами Олександра Галацана, для проведення поглиблених медичних оглядів школярів в регіоні залучено 464 лікаря, в тому числі – 330 в районах області та 134 в Харкові. За даними освітян та керівників закладів охорони здоров’я, поглибленим медичним оглядом у 2013-2014 навчальному році підлягає 210 700 школярів. Безпосередньо у сільській місцевості районів Харківської області це 41 300 дітей, або 39% від їх загальної кількості. Станом на 1 листопада 2013 року всього на Харківщині уже оглянуто майже 36 тисяч дітей.

«З метою покращення доступу дітей сільського місцевості до спеціалістів третинного рівня медичної допомоги, з вересня поточного року в закладах охорони здоров’я обласного значення по п’ятницях організовані так звані «Дні школяра». Це спеціальні комісійні дні, коли ви можете з районів та міст привезти до закладів третинного рівня дітей, яким показано дообстеження за підсумками проведених поглиблених оглядів. За вересень – жовтень на таке дообстеження направлено 169 школярів», – зазначив директор Департаменту.