Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківські видавці представляють свою продукцію на Міжнародному книжковому форумі в Криму

Харківські видавці представляють свою продукцію на Міжнародному книжковому форумі в Криму

В Алушті відбувається Міжнародний книжковий кримський форум, на якому харківські видавництва «Фоліо» і «Ранок» представляють свою літературу. Зокрема, видавництво «Фоліо» привезло близько 150 найменувань своєї книжкової продукції. У тому числі, книги «Все про Крим» та «Історія Криму», що будуть презентовані на форумі. А також всі видання книг Андрія Куркова, який є гостем цього фестивалю. Видавництво «Ранок» привезло дитячу, розвиваючу, довідкову, шкільну літературу. Всього тут представлено 29 видавництв з Російської Федерації та України. У форумі бере участь начальник управління у справах преси та інформації Департаменту масових комунікацій ХОДА Юлія Бордунова.

Метою Форуму є розробка загальної стратегії та системи заходів з реалізації положень Указу Президента України «Про деякі заходи щодо державної підтримки книговидавничої справи та популяризації читання в Україні», спрямованих на розвиток книговидавництва, популяризації читання в суспільстві, підвищення значення книги як одного з основоположних засобів культурного, духовного, інтелектуального розвитку людини.

Як зазначив генеральний директор харківського видавництва «Фоліо» Олександр Красовицький, Крим це сфера особливих інтересів видавництва, як і Харків, Київ, Львів.

«Загалом Крим для «Фоліо» це регіон, всі школи якого видавництво разом з Харковом і деякими іншими областями повністю забезпечило серією книг «Шкільна бібліотека» і ми продовжуємо працювати в цьому напрямку», - сказав він.

На думку Олександра Красовицького, сьогодні для того, щоб популяризувати читання потрібно працювати в трьох напрямках: стабільне фінансування бібліотек, допомога книжковим магазинам, а також пропаганда читання паперової книги, причому не тільки як виду дозвілля, а й обов'язкового елементу розвитку людини.

Також у рамках форуму будуть проведені різні семінари, майстер-класи, зустрічі з письменниками, акції та презентації.