Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові буде створено Центр психосоціальної реабілітації дітей та підлітків

У Харкові буде створено Центр психосоціальної реабілітації дітей та підлітків

Сьогодні в Харкові відкрилася перша міжнародна медична конференція з психосоціальної реабілітації дітей та підлітків. Вона присвячена створенню стаціонарного Центру психосоціальної реабілітації дітей та підлітків на базі регіонального ландшафтного парку «Feldman Ecopark» благодійного фонду «Фонд Олександра Фельдмана». За словами головного спеціаліста Міністерства охорони здоров'я України за спеціальностями «Медична психологія» і «Психотерапія» Бориса Михайлова, Центр на базі «Feldman Ecopark» буде використовувати нетрадиційні методи реабілітації, зокрема, анімалотерапію і ландшафтотерапію, тобто реабілітацію, побудовану на спілкуванні дітей з тваринами і природою. Цей Центр є єдиним в Європі. 

«В даний час проблема дитячого психічного здоров'я в нашій
країні - одна з найбільш актуальних проблем в охороні здоров'я України. У роботі Центру будуть використані новітні методики та інноваційні технології, об'єднані мультимодальних підходом», - повідомив в ході відкриття конференції Борис Михайлов.

За його словами, в Центрі реабілітацію зможуть проходити діти від 2 до 18 років. У планах фонду – до 2015 року створити на основі Центру пансіонат зі стаціонарним лікуванням, де одночасно зможуть лікуватися до 120 дітей.

Як зазначив народний депутат України Олександр Фельдман, який є ініціатором проведення конференції, завдяки роботі Центру вдасться зберегти і поліпшити здоров'я тисяч малюків, дітей, підлітків.

«Їхня проблема не повинна залишитися без уваги, саме тому ми і запросили для участі в обговоренні провідних фахівців світу», - підкреслив Олександр Фельдман.

Конференція проводиться під патронатом Харківського міського голови Геннадія Кернеса і голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна.