Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Для забезпечення прав та інтересів споживачів потрібні узгоджені дії всіх гілок влади

Для забезпечення прав та інтересів споживачів потрібні узгоджені дії всіх гілок влади

Про це під час круглого столу на тему: «Взаємодія органів державної влади з місцевими державними адміністраціями, органами місцевого самоврядування, територіальними громадськими об'єднаннями щодо удосконалення роботи по захисту прав споживачів» розповів голова Державної інспекції України з питань захисту прав споживачів Сергій Орєхов. За його словами, 21 лютого 2012 року на засіданні Ради регіонів вперше в історії України Президент України заявив про важливість питання захисту прав споживачів.

«Для забезпечення прав та інтересів наших громадян як споживачів, звичайно ж, потрібні узгоджені дії всіх гілок влади. Така робота стане важливою складовою у виконанні програми Президента України. Хочу також підкреслити, що питання захисту прав споживачів в значній мірі визначає політику провідних країн світу. Все це визначає необхідність гармонізації національних і міжнародних правових систем, зобов'язує консолідувати посилення держави, суспільства та бізнесу в ім'я захисту прав людини та забезпечення високих стандартів життя», – повідомив Сергій Орєхов.

Також він зазначив, що мета його приїзду – визначити і погодити стратегічний напрямок спільної роботи Харківської обласної адміністрації, Харківської обласної ради та Державної інспекції України з питань захисту прав споживачів, допомогти інвесторам і споживачам повноцінно реалізувати право і можливість вибору між якісними товарами, роботами і послугами.

Теги