Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Україна має великий потенціал

Україна має великий потенціал

Про це сьогодні в коментарі на Регіональному економічному форумі сказав Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул. Він зазначив, що на форумі були розглянуті сценарії майбутнього України і те, що необхідно зробити країні для того, щоб повторити успіх східно-європейських країн, якого Україна тільки має досягти. «Підписання Угоди про асоціацію з ЄС є дуже важливою умовою для того, щоб Україна показала хорошу динаміку. Практично всі експерти сходяться на думці, що в України є великий потенціал, і в тому, що ці можливості можна і потрібно реалізувати», – повідомив Олександр Вілкул.

Також він зазначив, що на форумі розглядався ряд питань, одним з яких був інституційний блок, обговорювалася необхідність змін у законодавстві, правові питання, питання, пов'язані з бюрократизацією, боротьбою з корупцією, захистом прав власності, а також зміна законодавчої бази та впровадження максимального електронного управління, інституту боротьби з корупцією та бюрократією.

Олександр Вілкул додав, що важливим питанням є передача повноважень і фінансів на рівень територіальних громад – село, місто, область – для того, щоб, по-перше, добитися активності територіальних громад, а по-друге – дати можливість розвиватися регіонам, виходячи з тих унікальних особливостей, які у них є.