Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині своєчасно і в повному обсязі виплачується допомога соціально незахищеним громадянам

На Харківщині своєчасно і в повному обсязі виплачується допомога соціально незахищеним громадянам

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, у Харківській області своєчасно і в повному обсязі реалізуються соціальні ініціативи Президента України в частині виплат соціально незахищеним громадянам. Так, розпорядженням Кабінету Міністрів від 9.10.2013 №797-р «Про перерозподіл деяких видатків державного бюджету, передбачених Міністерству фінансів на 2013 рік, для спрямування місцевим бюджетам на виплату соціальної допомоги» Харківській області виділена додаткова дотація у сумі 9169,6 тис. грн. на виплату допомоги по догляду за інвалідом I чи II групи внаслідок психічного розладу.

За словами Ігоря Шурми, це дасть змогу забезпечити у повному обсязі виплату зазначеної допомоги 1370 особам до кінця поточного року.

Також з метою вирішення питання своєчасного фінансування державних соціальних допомог, призначених органами соціального захисту населення у 2013 році, цим же розпорядженням збільшена субвенція для області з державного бюджету на виплату допомоги сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам та тимчасової державної допомоги дітям у сумі 9004,1 тис. грн.