Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Національні об'єднання приймають у свої недільні школи людей інших національностей

Національні об'єднання приймають у свої недільні школи людей інших національностей

У багатьох національних товариств та об'єднань є або своя недільна школа, або культурний центр, де і діти, і дорослі можуть вивчати свою рідну мову, навчатися пісням, танцям, пізнавати традиції. Про це повідомила у програмі «Ранковий ексклюзив» в ефірі Харківського обласного радіо заступник директора Департаменту масових комунікацій ХОДА – начальник управління внутрішньої політики Ольга Дутова. Вона зазначила, що сьогодні облдержадміністрація на виконання завдання Президента України щодо встановлення толерантного суспільства всіляко сприяє зміцненню міжнаціональної злагоди та порозуміння, задоволенню культурних і освітніх потреб нацменшин.

До цієї роботи залучаються не тільки представники органів влади, національних меншин, а й усі мешканці області, незалежно від національності, яким цікава історія або культура інших країн.

«Національні об'єднання та організації із задоволенням приймають у свої недільні школи або культурні центри і етнічних українців і людей інших національностей. Із задоволенням з ними працюють, і діляться своїми надбаннями», – сказала Ольга Дутова.