Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Створення комфортних умов ведення бізнесу залишатиметься під особистим контролем Президента

Створення комфортних умов ведення бізнесу залишатиметься під особистим контролем Президента

Про це під час виступу на Регіональному засіданні  Всесвітнього економічного форуму в Києві повідомив Президент України Віктор Янукович. «Реформи щодо створення комфортних умов ведення бізнесу, дерегуляції, захисту прав інвесторів будуть і в подальшому залишатись під особистим контролем Президента України та визначатись як пріоритет у діяльності Уряду», - сказав глава держави.  За його словами, активне залучення іноземних інвестиційних ресурсів може стати важливим фінансовим підґрунтям модернізації економіки. Саме тому, наголосив Президент, сприяння залученню інвестицій в Україну - одне з першочергових завдань економічної політики держави.

Він нагадав, що ключовим завданням Програми економічних реформ, ухваленої у 2010 році, є створення максимально сприятливого бізнес-клімату для інвесторів.

«Врешті-решт наші зусилля були сприйняті у світі – в останньому рейтингу легкості ведення бізнесу Світового банку Україна поліпшила свої позиції відразу на 28 пунктів (до 112 місця). Нас було визнано країною, що досягла найвищих результатів у поліпшенні регуляторного середовища в 2012/2013 році серед 189 країн», - зазначив Глава держави.

Водночас він зазначив, що місце в рейтингу – не самоціль, оскільки основним показником реформ є довіра інвесторів, виражена у вкладених інвестиціях та реалізованих проектах.

«Яскравий приклад - співпраця із провідними газовидобувними компаніями світу Shell, Chevron, Eni, EDF із розробки родовищ сланцевого та шельфового газу в Україні, що в перспективі дасть змогу диверсифікувати джерела видобутку та значно знизити залежність держави від імпортних поставок енергоносіїв», - підкреслив Віктор Янукович.