Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У фестивалі «Слобожанський віночок» візьмуть участь найталановитіші представники нацменьшин

У фестивалі «Слобожанський віночок» візьмуть участь найталановитіші представники нацменьшин

8 листопада під час зустрічі керівництва Департаменту масових комунікацій та керівників об'єднань національних меншин буде обговорюватися обласний мандрівний фестиваль «Слобожанський віночок», який планується проводити за підтримки обласної влади та за участю найталановитіших представників нацменьшин. Про це на обласному радіо в програмі «Ранковий ексклюзив» розповіла заступник директора Департаменту масових комунікацій – начальник управління внутрішньої політики ХОДА Ольга Дутова.

Вона зазначила, що планується кожного року проводити фестиваль у різних куточках Харківщини. На нараді буде вирішено ряд організаційних питань та визначено критерії проведення фестивалю. Буде зазначено, хто має право брати в ньому участь, кількість і тривалість номерів, яким чином буде проходити відбір. Також буде розглянуте питання фінансування і місця проведення першого фестивалю.

«Національні меншини – це активні люди, з активною життєвою позицією. Хочу сказати, що дуже багато організацій пропонують свої заходи, запрошують до участі у них і з задоволенням відкликаються на наші пропозиції. Вони розуміють, що таким чином можуть популяризувати традиції, колорит своєї країни, заявити ще раз про себе. Участь у заходах беруть люди різного віку: діти, студенти та люди поважного віку, і це дуже цікаво, тому що це різні покоління, погляди, відносини до життя, але всі вони з’єднанні чимось спільним, а саме – своєю етнічною батьківщиною», – розповіла Ольга Дутова.