Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Реформи в Україні уже дають реальний результат

Реформи в Україні уже дають реальний результат

Виступаючи на регіональному засіданні Всесвітнього економічного форуму «Стратегічний діалог щодо майбутнього України», Прем'єр-міністр України Микола Азаров висловив думку, що реформи в Україні уже дають реальний результат. Про це свідчать дані провідних світових фінансово-економічних інституцій. «Вчора було оприлюднене чергове дослідження Світового банку Doing Business за 2012-2013 роки. Україна піднялася в цьому авторитетному рейтингу одразу на 28 позицій, посівши 112 місце серед приблизно 190 країн. Нагадаю, що у рейтингу минулого року, з урахуванням ретроспективних змін, ми займали 140 місце. А за три роки, з 2010 року, Україна покращила позиції на 40 пунктів. Таким чином, ми зробили помітний крок до мети, поставленої Президентом України: міцно утвердитися у першій сотні країн за простотою і ефективністю ведення бізнесу», – повідомив він.

В той же час Микола Азаров зазначив, що прогрес України – це не самооцінка, а оцінка об’єктивних спостерігачів, і підвищення рейтингу не є для Уряду самоціллю.

«Перетворення, які ми здійснюємо останні три роки, покликані модернізувати життя країни, зробити Україну більш конкурентною, а життя людей – більш якісним. Це мета нашої економічної політики. І, з огляду на таку логіку, ми краще, ніж будь-хто, усвідомлюємо, що зробити треба ще дуже багато, і зупинятися на шляху перетворень ми не маємо права», – заявив Прем'єр-міністр.