Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Регіональному економічному форумі вирішуватимуться питання мінімізації ризиків для бізнесу

На Регіональному економічному форумі вирішуватимуться питання мінімізації ризиків для бізнесу

«Україна наближається до нового етапу свого розвитку: після підписання Угоди про асоціацію з Європейським союзом і всеосяжну зону вільної торгівлі перед нами з'явиться як ряд помітних переваг, так і ряд складних проблем. Як вирішувати ці проблеми повинні промовляти ті, хто безпосередньо готовий до їх подолання – це керівники найбільших компаній, які працюють як усередині нашої країни, так і за її межами», – зазначив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін перед початком Регіонального економічного форуму, який проходить в Києві в рамках Всесвітнього економічного форуму. Губернатор зазначив, що саме тому Президент України Віктор Янукович направляє всі зусилля на те, щоб мінімізувати негативні наслідки входження в ЄС і зробити період адаптації для українських підприємств і бізнесу найбільш коротким і спокійним.

«Я думаю, що в найближчі два дні буде вирішено дуже багато питань в плані пошуку спільних рішень щодо мінімізації ризиків ведення бізнесу всередині нашої країни, і по можливості безболісного виходу нашої продукції на європейські ринки. Звичайно ж, необхідно зрозуміти ті нові умови, в яких опиняться наші підприємства, коли сюди у великій кількості прийдуть європейські товари і складуть конкуренцію вже відомій українській продукції», – заявив Михайло Добкін.

На його думку, ці завдання будуть обговорюватися протягом двох днів як Кабінетом Міністрів, який буде реалізовувати свою частину підзаконними актами, так і керівниками найбільшого європейського та українського бізнесу.