Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині відзначили День народної єдності

На Харківщині відзначили День народної єдності

У центрі культури Київського району м. Харкова відбувся концерт, присвячений святу Росії «День злагоди і примирення». Присутніх у залі привітали зі святом заступник директора Департаменту масових комунікацій - начальник управління внутрішньої політики ХОДА Ольга Дутова, консул-радник генерального консульства Російської Федерації в Харкові Віктор Мокін, голова Харківської міської ради ветеранів України Микола Касьяненко. «Від імені Харківської обласної державної адміністрації я вітаю вас зі святом, з Днем злагоди і примирення, Днем Росії. Хочу побажати, щоб злагода завжди жила у ваших серцях і щоб нам в житті ніколи не доводилося примирятися. Щоб злагода нам допомагала жити так, щоб у нас не було ворогів. Зміцнення міжнаціональної злагоди та порозуміння, задоволення культурних та освітніх потреб національних меншин дуже важливі для нашої країні, адже одне з головних завдань нашого регіону це реалізація в регіоні завдань Президента України щодо зміцнення міжнаціональної злагоди та порозуміння, задоволення культурних та освітніх потреб національних меншин», - сказала Ольга Дутова.

Також вона висловила подяку від імені Департаменту масових комунікацій голові правління Російського національно-культурного товариства Харківської області Михайлу Годунову, який проводить велику роботу для популяризації російських традицій, за ту частинку Росії, яка сьогодні присутня у Харкові.

У концерті взяли участь професійні та самодіяльні колективи вокального, театрального та хореографічного жанру, а також ансамбль російської народної пісні.

Довідка: День злагоди і примирення - офіційна назва свята, яке відзначали раніше в Росії 7 листопада. 

У СРСР дні 7 і 8 листопада святкувалися як річниця Жовтневої революції. Ця традиція зберігалася в Росії до 2004 року, при тому з 1992 року святковим днем ​​вважалося тільки 7 листопада. Указом Президента Росії «Про День згоди і примирення» від 7 листопада 1996 року «з метою пом'якшення протистояння і примирення різних верств російського суспільства» колишня назва свята - «Річниця Великої Жовтневої соціалістичної революції» - було змінено на сучасне. 

Відповідно до Федерального закону від 29 грудня 2004 № 201- ФЗ, починаючи з 2005 року, день 7 листопада перестав бути вихідним днем. Замість нього вихідним днем ​​став День народної єдності, який відзначають 4 листопада.