Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Компанія «Shell» успішно веде на Харківщині роботу з розвідки газу твердих порід

Компанія «Shell» успішно веде на Харківщині роботу з розвідки газу твердих порід

Робота з розвідки газу твердих порід, яка проводиться на Харківщині компанією «Shell», йде успішно. Про це розповів голова ХОДА Михайло Добкін в ефірі програми обласного радіо «Від влади до громади». «Можна з упевненістю говорити про те, що на території нашого регіону пошук газу твердих порід проходить успішно, і газу в Харківській області буде достатньо. Головне щоб з часом пошукові роботи перейшли в промислове видобування», – підкреслив губернатор.

Говорячи про роботу з перерозподілу продукції, одержуваної при видобутку нетрадиційного газу, голова ХОДА зазначив, що в даний час з'явилися шанси поборотися за те, щоб 10% від загальної здобутої продукції залишалося в місцевих бюджетах: обласному, районному та бюджеті того населеного пункту, де безпосередньо проводяться роботи з видобутку газу. Раніше передбачалося, що все йде в бюджет держави.

«Необхідно виконати ряд серйозних процедур і потім ухвалити рішення в обласній раді. Але я не сумніваюся, що ми доб'ємося саме такого перерозподілу, тому що на сьогоднішній момент розвиток території неможливий без активної фінансової участі у житті регіону прибутку від тих компаній, які безпосередньо працюють і здійснюють свою діяльність на території нашого регіону», – сказав Михайло Добкін.