Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Левова частка заборгованості по заробітній платі в регіоні - це борги "Укроборонпрому"

Левова частка заборгованості по заробітній платі в регіоні - це борги "Укроборонпрому"

Про це в ефірі програми «Від влади до громади» на обласному радіо повідомив голова Харківської ОДА Михайло Добкін. «Ми не перший місяць ведемо переговори з керівництвом "Укроборонпрому" і останню обіцянку, яку було нам дано - це до кінця листопада розрахуватися з більшою частиною боргів заводу імені Малишева, приладобудівного заводу імені Шевченка, Чугуївського авіаційного ремонтного заводу, де виникають борги і на сьогоднішній момент існує близько 1,5 млн. грн. заборгованості з виплати заробітної плати. Ми неодноразово зверталися до керівництва "Укроборонпрому" з вимогою погасити борги із заробітної плати, формувати роботу підприємств таким чином, щоб ця заборгованість не накопичувалася. На сьогоднішній момент левова частка всіх боргів регіону перед робітниками - це борги "Укроборонпрому"», - повідомив Михайло Добкін.

Також він зазначив, що ще одним чинником нестабільної ситуації з виплати заробітної плати є Харківський концерн УПЕК. Керівництво області спільно з керівництвом концерну намагається зробити все залежне для того, щоб була можливість виплачувати заробітну плату. УПЕК має дуже велике значення для Харківщини, випускаючи багато корисної продукції.

«Я хочу вам сказати, що, на жаль, не всі на Слобожанщині дотримуються такої точки зору, окремі керівники підприємств дозволяють собі в складний час відмовитися від внутріобласної кооперації і поставляти для виробництва своєї продукції іноземні комплектуючі, як правило, гіршої якості, тим самим залишаючи ряд наших харківських заводів без замовлень, а значить, і без можливості виплачувати заробітну плату. Сподіваюся, що в області бізнес-рішень буде знайдений правильний підхід до роботи саме в таких ситуаціях і люди навчаться враховувати не тільки свої інтереси, а й інтереси тих підприємств, які в минулі періоди були вірними партнерами по бізнесу і ніколи не підводили в плані виробництва і поставки комплектуючих для випуску харківських товарів», – розповів губернатор.

Він також висловив надію, що з кінцем дуже складного у фінансовому плані 2013 року зникнуть і проблеми з невиплати заробітної плати на економічно активних підприємствах. Що стосується підприємств-банкрутів, то вони згідно заздалегідь розробленого графіка погашають борги перед своїми кредиторами, і пріоритетом є погашення заробітної плати.