Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харків'янин візьме участь у заходах, присвячених святкуванню 70-річчя визволення столиці України від фашистських загарбників

Харків'янин візьме участь у заходах, присвячених святкуванню 70-річчя визволення столиці України від фашистських загарбників

У Київ вирушила делегація харків'ян для участі у заходах, присвячених святкуванню 70-річчя визволення столиці України від фашистських загарбників. Почесний член делегації – Михайло Бушков, ветеран Великої Вітчизняної війни, визволитель міста Києва. Участь у бойових діях для Михайла Бушкова почалася в липні 1943 року на Курській дузі, у складі 22-ї гвардійської Фастівської мотострілецької бригади звільняв Київ, завершив участь в бойових діях в серпні 1944 року в Польщі, біля Кракова. Нагороджений медалями «За відвагу», орденом «Червоної зірки».

«Я дуже радий, що їду до Києва, адже з цим містом я був пов'язаний в роки Великої Вітчизняної війни. Звільнення Києва почалося у вересні 1943-го, я пам'ятаю, як ми переправилися з боями на правий берег і пам'ятаю Дніпро. Він був сивим, зовсім сивим, немов людина. І поки я дивився на нього, він з кожною хвилиною міняв колір, вода в ньому ставала червоною від крові. І коли Київ був звільнений, радість наша була невимовною», – розповів Михайло Бушков.

Заступник директора Департаменту масових комунікацій ХОДА - начальник управління внутрішньої політики Ольга Дутова зазначила, що Департаментом масових комунікацій ХОДА було надано сприяння в організації поїздки делегації.

«Запрошення приїхати на святкування 70-річчя визволення столиці України від фашистських загарбників надійшло від голови Київської міськой держадміністрації Олександра Попова. Наш Департамент надав допомогу в організації поїздки, і ми дуже раді, що Михайло Бушков сприйняв запрошення з таким ентузіазмом. Будемо з нетерпінням чекати його повернення, хочемо почути враження», - сказала Ольга Дутова.

Супроводжуючий ветерана голова Харківської обласної громадської організації миротворців ООН, учасників бойових дій та інвалідів війни Сергій Самойлов розповів про діяльність організації і зазначив, що миротворці брали участь у Всеукраїнській естафеті пам'яті.

«Ми приймачі бойових традицій наших славних ветеранів, ми приймаємо естафету пам'яті і передаємо молодшому підростаючому поколінню. І таким чином формується своєрідний ланцюжок спадкоємності поколінь», - зазначив Сергій Самойлов.