Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Євген Савін зустрівся з диригентом Симфонічного оркестру ім. Дж.Россіні Даніелем Аджіманом

Євген Савін зустрівся з диригентом Симфонічного оркестру ім. Дж.Россіні Даніелем Аджіманом

Сьогодні в рамках міжнародного майстер-класу диригентів італійської опери відбулася робоча зустріч заступника голови ХОДА Євгена Савіна з головним диригентом Симфонічного оркестру ім. Дж.Россіні, професором Міланської консерваторії ім. Дж.Верді Даніелем Аджіманом. Євген Савін подякував італійському маестро за участь у цьому проекті, за той досвід і майстерність, які він передав музикантам Молодіжного академічного симфонічного оркестру «Віртуози Слобожанщини».

«Ми сьогодні вже готуємося до проведення міжнародного конкурсу Володимира Крайнєва і очікуємо велику кількість талановитої молоді з усього світу. Проходячи складний етап 90-х років, ми зуміли зберегти в Харкові стартові майданчики музичних шкіл. Тому у нас є кадровий потенціал, який поповнює і нашу консерваторію, і наш оркестр. Вони дорослішають, і сьогодні вже починають прославляти нас у світі. Харків не тільки студентське і наукове місто, а й музичне. Як кілька прикладів - з ініціативи губернатора ми створили за рік Великий Слобожанський ансамбль пісні і танцю. Сьогодні з трьох найбільших будівельних об'єктів у Харківській області два об'єкти культури - наша філармонія та історичний музей», - сказав Євген Савін.

Маестро, у свою чергу, висловив слова подяки керівництву області за  запрошення його для участі у цьому проекті, що відбувався на базі Молодіжного академічного симфонічного оркестру «Віртуози Слобожанщини».

«Я хотів би підкреслити, що це була унікальна для мене можливість такої співпраці. Ніде в світі не існує такої організації з таким оркестром і такого рівня проведення заходу, який був тут. Тому, в першу чергу, я хочу подякувати оркестру, маестро, театру, де ми проводимо репетиції, і адміністрації області за підтримку. Те, що тут працює саме молодіжний оркестр, у цьому є великий плюс і велика можливість і для регіону, і взагалі для України», - у відповідному слові сказав маестро Аджіман.


Довідка. Міжнародний майстер-клас диригентів італійської опери проходить під патронатом Департаменту культури і туризму ХОДА, Італійського інституту культури в Україні, Асоціації «Міжнародна оперна академія», «Асоціації Головних Диригентів» та Всеукраїнської громадської організації «Союз музикантів України».