Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині медичним оглядом охоплено всіх ветеранів Великої Вітчизняної війни

На Харківщині медичним оглядом охоплено всіх ветеранів Великої Вітчизняної війни

Про це розповів під час прес-конференції заступник голови ХОДА Ігор Шурма. За його словами, у 2010 році було поставлено завдання створити реєстр стану здоров’я інвалідів і учасників війни. «У 2010 році така робота була проведена і вже під кінець року ми поставили завдання 100%-го охоплення медичним оглядом кожного інваліда та ветерана Великої Вітчизняної війни. Крім того, ставилася ціль проведення амбулаторного, електрокардіографічного, флюорографічного обстеження. Крім цього, складаються заключні акти і виписується на рік план роботи для поліклінічної служби по медичному обслуговуванню цих людей, так звані індивідуальні плани, які передбачають і стаціонарне, і амбулаторне, і санаторно-курортне лікування. У Харківській області доволі тривалий період часу існує реальна проблема забезпечення медикаментами людей саме цієї категорії, і я вважаю, що позиція обласної державної адміністрації з цього питання фактично врятувала від банкрутства наше комунальне підприємство «Аптечний склад». Тому що саме в аптеках і пунктах від нашого аптечного складу сьогодні обслуговуються ці категорії громадян, для них встановлена реальна знижка від 5% до 20% на ліки та товари медичного призначення», - розповів Ігор Шурма.

Також він зазначив, що у Харківській області збережена мережа ветеранських аптек. Всього по області працює 44 аптеки, в м. Харкові працює 6 аптек.

«За 9 місяців ми провели аналіз в цих аптеках. Знижками і пільгами скористалися 12900 ветеранів Великої Вітчизняної війни. Вони отримали знижки на суму практично 1 млн. грн.», - сказав він.

Ігор Шурма підкреслив, що дана робота проводиться в регіоні в рамках виконання завдань Президента України щодо поліпшення соціального і медичного захисту ветеранів Великої Вітчизняної війни.