Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

2 листопада 2013 року в кінотеатрі «Боммер» покажуть нове українське кіно (оновлено)

2 листопада 2013 року в кінотеатрі «Боммер» покажуть нове українське кіно (оновлено)

2 листопада 2013 року в 13:15 в кінотеатрі «Боммер» (Полтавський шлях, 6) у рамках реалізації іміджевого проекту «Харьковская сирень P.S.» відбудеться зустріч з творчою групою і демонстрація українського фільму «Загублене місто». «Ми вважаємо, що в нашій країні є всі умови для того, щоб знімалося якісне вітчизняне кіно і тривали традиції його засновників, - підкреслила директор Департаменту масових комунікацій ХОДА, співголова оргкомітету Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» Вікторія Маренич. - «Харьковская сирень» продовжує активно підтримувати український кінематограф і відкриває у рамках іміджевого проекту «Харьковская сирень P.S.» Український павільйон фільмом вітчизняного режисера Віталія Потруха «Загублене місто».

Як зазначає сам режисер кінокартини, це фантастична драма, герої якої потрапляють з нашого звичайного світу в місто, де все передбачувано, де люди можуть бачити своє майбутнє. І герої, зрештою, біжать звідти, тому що для справжніх людей щастям є саме непередбачуваність. За великим рахунком це фільм про свободу волі і свободі вибору.

Довідка: Фантастична драма «Загублене місто» розповідає свою версію життя після трагедії на Чорнобильській АЕС. Наслідки аварії не вивчені, темні й загадкові. У центрі Зони, як і колись, існує місто, але зараз абсолютно безлюдне, якщо не вважати мародерів. Люди, що потрапили туди, зникають без вісті. З Зони продовжують доноситися сигнали, що підтверджують наявність життя, але розшифрувати їх неможливо.

Головний герой навідується в покинуте місто в пошуках дорогоцінних речей. Одного разу він знаходить тунель, пройшовши через який бачить те ж місто, наповнене життям. Мешканці цього міста можуть бачити майбутнє ...

Фільм знятий на Національній кіностудії ім. О. Довженка за підтримки Державного агентства України з питань кіно у 2013 році.