Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська ОДА ефективно взаємодіє з територіальним відділенням Антимонопольного комітету України у вирішенні виникаючих проблем

Харківська ОДА ефективно взаємодіє з територіальним відділенням Антимонопольного комітету України у вирішенні виникаючих проблем

Про це сьогодні в ході семінару-наради системи органів Антимонопольного комітету України заявив голова Харківської ОДА Михайло Добкін. За його словами, в умовах незавершеного формування органів державного контролю, не затвердженої Концепції державної політики захисту прав споживачів система органів Антимонопольного комітету України реально є найвпливовішою і ефективною системою державного контролю у питаннях виконання суб'єктами господарювання вимог чинного законодавства, в першу чергу, законів про економічну конкуренцію.

«Обласна державна адміністрація у тісній взаємодії з Харківським обласним територіальним відділенням Антимонопольного комітету України вирішує проблеми, що виникають на споживчому ринку у зв'язку з тарифами на послуги житлово-комунального господарства, транспортні та ритуальні послуги, а також необгрунтованим підвищенням цін на продовольчому ринку. Наша взаємодія не обмежується узгодженням проектів програм та розпоряджень органів місцевої влади, участю в засіданнях колегії облдержадміністрації, зборах адміністративно-господарського активу області, а й спільними заходами щодо стабілізації цінової ситуації на ринках продуктів харчування, ліквідації проблем на споживчому ринку», - сказав Михайло Добкін.

Так, навів приклад голова ОДА, у 2011 році облдержадміністрація спільно з територіальним відділенням в досить короткі терміни ліквідували ажіотаж на ринку гречаної крупи. У 2012 році була проведена результативна спільна робота на ринках житлово-комунальних послуг та на ринку молока та молокопродуктів. Була не тільки стабілізована цінова ситуація, а й підписано Меморандум порозуміння між облдержадміністрацією, виробниками молока і молокопродуктів та торговими мережами супермаркетів продовольчого типу, що дозволило до 2013 року зберегти стабільними ціни на основні молочні продукти.