Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Розпочався офіційний візит делегації Харківської області до Мінської області

Розпочався офіційний візит делегації Харківської області до Мінської області

29 жовтня розпочався візит делегації Харківської області України до Мінської області Республіки Білорусь. Делегацію очолює перший заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Валентин Дулуб. Мета візиту - налагодити і зміцнити співпрацю між Харківською і Мінською областями в таких галузях як промисловість, житлово-комунальне господарство, сільське господарство, торгівля, наука, техніка та освіта.

У рамках візиту представники делегації Харківської області зустрінуться з виконуючим обов'язки голови Мінського облвиконкому Василем Акуличем, візьмуть участь у переговорах про співпрацю з зацікавленими у співпраці службами Мінського облвиконкому. Також учасники делегації відвідають котельню на місцевих видах палива в селі Боровляни, Парк високих технологій, спільне білорусько-італійське підприємство «Унібокс» та одного з провідних виробників овочевої продукції - комунальне унітарне підприємство «Мінська овочева фабрика». Для гостей також проведуть екскурсію по Мінську.

Першим об'єктом, який відвідала делегація Харківської області, стала котельня в селищі Деревляни Мінського району. Як розповів генеральний директор комунального унітарного підприємства ЖКГ Мінського району Володимир Юргевич, даний об'єкт був зданий в експлуатацію в 2008 році. Необхідність його будівництва була викликана розширенням селища Боровляни. Котельня повністю забезбечує гарячою водою селище. Вартість об'єкта в цінах 2008 року 3,5 млн. доларів. У котельні встановлений котел спільного білорусько-французького виробництва.

За словами Валентина Дулуба, в Харківській області подібні котельні поки ще не функціонують. «Сьогодні ми вивчили досвід білоруських колег щодо впровадження альтернативних видів палива. Дана котельня працює на трісці. Наші підприємства, які займаються альтернативними джерелами опалення, вже знають про існування таких котелень, при цьому не такої високої вартості. Крім того, є аналоги, що виробляються в Україні. Ми, побачивши, що така котельня дійсно дає хороший ефект, можемо робити висновок, що можна націлюватися на такі об'єкти і в Харківській області. Але ми будемо йти іншим шляхом. Дана котельня надає тільки одну послугу - гаряче водопостачання, а ми будемо надавати комплексну послугу - і гаряче водопостачання, і опалення», - підкреслив Валентин Дулуб.