Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Другий етап Національного освітнього проекту «Відкритий світ» презентували у Харкові

Другий етап Національного освітнього проекту «Відкритий світ» презентували у Харкові

Сьогодні у гімназії №169 м. Харкова відбулася презентація 2-го етапу Національного проекту «Відкритий світ», запровадженого за дорученням Президента України, Державним агентством з інвестицій та управління національними проектами України у співпраці з Міністерством освіти і науки. «Відкритий світ» - це створення інформаційно-комунікаційної освітньої мережі національного рівня на базі технологій радіозв’язку четвертого покоління задля забезпечення найвищого стандарту освіти кожної дитини, подолання освітньої нерівності у віддалених селах і великих містах України.

За словами директора Харківського регіонального центру з інвестицій та розвитку Олександра Дудки, до кінця 2013 року 2 тисячі шкіл з усіх регіонів України стануть учасниками цього проекту. Очікується, що серед них буде не менше 100 шкіл Харківщини.

«Перший етап був завершений у липні цього року, коли 54 школи з усіх регіонів України отримали комп’ютерне обладнання та програмне забезпечення для 6-8 класів з використанням сучасних комп’ютерних технологій. У Харківській області переможцями конкурсу стали ліцей смт Покотилівка та гімназія №169 м. Харкова, яка отримала 5 комплектів мультимедійних проекторів та досок; віртуальні лабораторії фізики, хімії та біології; 12 ноутбуків для вчителів і 60 планшетних комп’ютерів для учнів.Третій етап повинен охопити до 2015 року всі 17 тисяч шкіл нашої держави. Всі вони будуть мати Інтернет, комп’ютерне обладнання та будуть підключені до єдиного освітнього порталу», - сказав Олександр Дудка.

Прийом заяв та документів триватиме до 17 листопада 2013 року. Форма заявки розміщена на http//form.educom.ua