Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Етнічні німці Харкова готуються до V з'їзду німців України

Етнічні німці Харкова готуються до V з'їзду німців України

В кінотеатрі «Боммер» 26 жовтня відбулася Обласна конференція з виборів делегатів на V з'їзд етнічних німців України. У конференції взяли участь заступник директора Департаменту масових комунікацій ХОДА Ольга Дутова, голова Харківського обласного товариства німців «Відергебурт» Андрій Фукс, члени товариства. За словами Андрія Фукса, конференція присвячена виборам делегатів на V з'їзд німців України, а також обговоренню програмних документів з'їзду.

«З'їзд німців України проводиться в країні з 1996 року, раз на чотири роки. Завдання з'їзду – підведення підсумків за минулі 4 роки роботи рад, визначення завдань, які стоять перед етносом в наступний 4-річний період, взаємовідносин з органами управління в Німеччині та Україні з тим, щоб вони монолітно вирішували проблеми. Цього року з'їзд відбудеться в грудні в м. Київ. На з'їзд необхідно обрати на нашу виборчому округу 5 осіб. Усього в нашій області 2 виборчих ділянки: одна в Харкові, до складу якого входить Харківський, Дергачівський, Чугуївський, Зміївський, Куп'янський райони; другий – у Лозівському районі, до складу якого входить м. Лозова, Кегичівський, Красноградський та інші райони», – повідомив Андрій Фукс.

Також він зазначив, що станом на 2001 рік в Україні проживало не більше 33 тис. німців, у Харківській області – близько 1,5 тисяч німців.