Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У галереї «Бузок» відбулась публічна лекція викладача Kiev Fashion Institute

У галереї «Бузок» відбулась публічна лекція викладача Kiev Fashion Institute

В рамках реалізації іміджевого проекту «Харьковская сирень P.S.» та його співпраці з Kiev Fashion Institute Kharkov Department 26 жовтня відбулася публічна лекція стиліста, фотохудожника і викладача KFI Світлани Островської. Лекція була присвячена тому, що зазвичай залишається «за кадром» : роботі художників по костюмах в кіно. «Я рада, що я сьогодні в Харкові, і дякую кінофестивалю «Харьковская сирень» і Kiev Fashion Institute за цю унікальну можливість прочитати лекцію про зв'язок світу моди і кіно в місті, де був відкритий перший стаціонарний кінотеатр на території Російської Імперії, – поділилася своїми емоціями Світлана Островська. – Я назвала лекцію «Світ, що спокушає нас: Мода і Кіно», тому що ми абсолютно піддалися спокусі і тим, і іншим. Ми, як глядачі, всі дуже любимо кіно, і ми всі шалено любимо моду. Про моду в кіно можна говорити вічно, тому я буду щаслива знову зустрітися з харків'янами в рамках проекту «Харьковская сирень P.S.» і в рамках самого кінофестивалю».  

Стиліст і фотохудожник Світлана Островська також висловила бажання підготувати до наступного Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» виставку, на якій вона змогла б представити глядачеві серію колажів про Харків. «Якщо говорити про Харків, то це місто з неймовірною історією, тому я б хотіла підготувати матеріал, який буде присвячений вашому місту. Мені було б цікаво зробити серію колажів про Харків у дусі конструктивізму з використанням елементів з історії міста та його зв'язку з кіно», – підкреслила вона.

Довідка: Світлана Островська – стиліст, фотохудожник і автор майстер-класу «Ефект метелика: від корсета до Леді Гага. Історія моди: 1900-2013», реалізованого за підтримки Фонду сприяння розвитку мистецтва в Україні.

Навчалася в Fashion Institute of Technologies in New York за спеціальністю «Менеджмент та комунікації в індустрії моди». Брала участь у створенні проектів: 54-я Венеціанська бієнале – костюми для рок-феєрії "Лісова пісня", куратор Наталія Андрєєва, галерея "A-HOUSE" ; "My gallery" – Дубаї, ОАЕ; Місяць фотографії в Україні (2005, 2007); "A-HOUSE GALLERY " (Київ, Україна ); Шанхай-Експо-2010"; працювала для журналів "Cosmopolitan", "Men's Health", "Platinum".