Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В економічному університеті відкрито Центр університетської успішності

В економічному університеті відкрито Центр університетської успішності

Сьогодні у Харківському національному економічному університеті ім. Семена Кузнеця відкрито Центр університетської успішності Міжнародного агентства франкофонії. У його відкритті взяв участь Надзвичайний і Повноважний Посол Франції в Україні Ален Ремі. Подібні центри Міжнародне агентство франкофонії створює в 32 університетах Центральної і Східної Європи. Таким чином в університетах формується навчальний простір з необхідними педагогічними ресурсами і передовим технічним оснащенням, щоб модернізувати викладання французької мови та дисциплін французькою мовою, а також збільшити привабливість університетської франкофонної діяльності. Проект розрахований на три роки, і після закінчення дії угоди все обладнання перейде в безпосередню власність університету.

З цією подією ректора ХНЕУ Володимира Пономаренка та колектив вузу привітав заступник голови ХОДА Євген Савін. Він зазначив, що університет має унікальну стратегією розвитку, відкритий для академічної мобільності студентів і професури, вивчення іноземного досвіду, передових інновацій в науці і техніці, створення спільних дослідницьких проектів.

«Усі ці напрямки університет успішно реалізує вже сьогодні. З упевненістю можна сказати, що університет посідає лідируючі позиції за кількістю навчання іноземних студентів. Серед 11 тисяч 800 студентів університету практично 3 тисячі – іноземці з 38 країн світу. Також університет є лідером у сфері спільної підготовки фахівців – більше 130 осіб одночасно навчається зараз за 5 спільними програмами підготовки магістрів. Упевнений, що цей крок дозволить Харкову надалі затвердити статус європейської освітньої лави», – підкреслив Євген Савін.