Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Найважливіші завдання міграційної служби – якісне надання адмінпослуг та протидія нелегальній міграції

Найважливіші завдання міграційної служби – якісне надання адмінпослуг та протидія нелегальній міграції

Державна міграційна служба створена в квітні 2011 року і вже встигла досягти певних успіхів, але її співробітникам все ще необхідно працювати над вирішенням цілого ряду питань. Про це повідомив Міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко в ході виїзного розширеного засідання колегії Державної міграційної служби України. «Насамперед слід удосконалити роботу міграційної служби щодо питання надання адміністративних послуг і реєстрації фізичних осіб. Чи не найважливішим фактором є недосконалість та незавершеність нормативно-правової бази. Саме вона має не тільки декларувати загальні принципи надання адміністративних послуг громадян, а і детально та зрозуміло регламентувати всі етапи процедури отримання кожної з них. Необхідно забути застарілі штампи та підходи. Громадянин повинен отримати адміністративну послугу з урахуванням його інтересів. Вона має бути для нього зручною, доступною та прозорою», – зазначив він.

Також значної уваги потребує питання формування облікових баз, запобігання та протидії нелегальній міграції. Необхідно чітко обґрунтувати розміри плати за послуги, удосконалити порядок та процедуру їх отримання, суттєвого підвищення потребує і фаховий рівень працівників міграційної служби.

«Один із надто важливих напрямків в структурі міграційних процесів – протидія нелегальній міграції. Це суспільно небезпечне явище перетворилося у загрозу національним інтересам і безпеці України. За останні 5 років спостерігається чітка тенденція до щорічного збільшення кількості злочинів, скоєних іноземцями. Якщо торік працівниками органів внутрішній справ було виявлено 17 організованих злочинних груп, сформованих на етнічній основі, то зараз їх кількість сягає 29 груп. Нам необхідно терміново вжити адекватні заходи протидії нелегальній міграції», – зазначив Міністр.