Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Випускники «Авторської школи Бойка» відмовилися від випускного заради порятунку життів інших

Випускники «Авторської школи Бойка» відмовилися від випускного заради порятунку життів інших

Про це повідомив директор Харківського приватного навчально-виховного комплексу «Авторська школа Бойка» Харківської області Олександр Макогон. За його словами, акція спрямована не тільки на те, щоб зібрати гроші для проведення операцій, а ще для того, щоб виховати у дітей інше ставлення до життя. Щоб, вступаючи в доросле життя, ці діти знали і розуміли, що гроші можна по-різному витрачати. У тому числі допомагаючи і рятуючи життя іншим людям. «Один із слоганів акції звучить: почни своє доросле життя з того, щоб подарувати життя іншій людині. Є якась сума грошей, яка традиційно витрачається на випускні вечори. Ця сума в середньому становить від 6 до 8 тисяч грн. Це костюм, взуття, ресторан і все інше. Приблизно стільки ж необхідно на проведення однієї унікальної операції дітям з вродженими вадами серця. Їх проводять у відділенні дитячої кардіохірургії Інституту невідкладної хірургії. Зіставивши ці цифри, я запропонував дітям та їх батькам відмовитися від «стандартного» випускного в ресторані з сукнями та костюмами. Замість цього в літньому таборі при школі посмажити шашлики, витративши на це набагато менше грошей», - сказав Олександр Макогон.

99% учнів випускних класів школи підтримали дану пропозицію і вже були у відділенні дитячої кардіохірургії Інституту невідкладної хірургії.

«Я був у лікарні. Був присутній на операції. Бачив, як зупиняють серце у маленької дитини, яка тільки почала жити. На мене це справило дуже велике враження», - сказав учень 11-го класу "Авторської школи Бойка" Микита Трофимов.

«Я вважаю, що подарувати людині життя набагато важливіше, ніж випускний у ресторані і в гарній сукні. Ми хочемо залучити до цієї акції якомога більше шкіл», - сказала учениця 11-го класу "Авторської школи Бойка" Катерина Неврудова.