Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область входить до п'ятірки кращих регіонів України з впровадження систем раннього виявлення НС

Харківська область входить до п'ятірки кращих регіонів України з впровадження систем раннього виявлення НС

Харківська область входить до п'ятірки кращих регіонів України з впровадження систем раннього виявлення надзвичайних ситуацій та оповіщення населення у разі їх виникнення. В ході засідання обласної комісії з питань ТЕБ та НС перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб дав доручення закінчити установку такого обладнання на всіх необхідних об'єктах. «Це дуже важливе питання. Це непомітно поки щось не станеться, але потім починаються з'ясування, чому і як таке могло бути. Потрібно добитися того, щоб наші об'єкти були повністю безпечні для життя і здоров'я громадян. І якщо ми, незважаючи ні на що, вже перебуваємо в п'ятірці кращих областей з цього питання, то треба прагнути до того, щоб увійти до трійки», – підкреслив він.

На території Харківської області розташовано 189 об'єктів, які повинні бути обладнані системами раннього виявлення НС. На сьогоднішній день органами ДСНС погоджено 111 технічних завдань і 107 робочих проектів, що складає 54,5% від загальної кількості. По Україні цей показник нижчий – 46,2%.

В даний час проводиться монтаж систем на 5 підприємствах Харківської області: ТЕС в смт Есхар Чугуївського району, ПАТ «САН ІнБев Україна», заводі ім. Малишева, ТОВ «Амкор Тобакко Пекеджинг Україна» і ТОВ «Пересічанській ОЕЗ» у Дергачівському районі.

Теги