Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові стартував X Міжнародний фестиваль документального кіно Docudays UA

У Харкові стартував X Міжнародний фестиваль документального кіно Docudays UA

Вчора в кінотеатрі «Боммер» відбувся прем'єрний показ фільму «Документаліст» в рамках X Міжнародного фестивалю документального кіно Docudays. За словами організаторів фестивалю, їх головною метою є сприяння підвищенню рівня української кінодокументалістики, формування в суспільстві розуміння людської гідності як найвищої цінності.

«Фільм, який ми показали в перший день фестивалю, є одним з фільмів-лідерів програми, представленої в Києві на фестивалі в березні цього року, – зазначив регіональний координатор фестивалю Docudays Ігор Кофман. – «Документаліст» цікавий тим, що режисерові вдалося досягти абсолютно гармонійного існування в кадрі головного героя. Я вважаю, що документальне кіно не може зніматися 4 дні, тому що режисер повинен дозволити героєві звикнути до камери і відчувати себе природно. Я гадаю, що цей фільм буде цікавий харківському глядачеві».

Мандрівний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA проводиться щорічно восени і представляє кращі на погляд організаторів фестивалю фільми березневого Міжнародного фестивалю Docudays UA в регіонах України.

Ознайомиться з програмою показів можна на офіційному сайті кінотеатру «Боммер» http://bommer.org.ua/2013/10/x-mezhdunarodnyj-festival-dokumentalnogo-kino-docu-days-ua.

Теги