Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У районах області відновлено роботу підрозділів місцевої пожежної охорони

У районах області відновлено роботу підрозділів місцевої пожежної охорони

«Ви знаєте, що відбувається в області в періоди високої пожежної небезпеки? Весь час потрібно бути готовими до ліквідації тих чи інших надзвичайних ситуацій, особливо це стосується районів, де великі лісові масиви і влітку буває багато відпочиваючих», – зазначив у ході засідання обласної комісії з питань ТЕБ та НС перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Цього року підрозділи місцевої пожежної охорони здійснили понад 160 виїздів для гасіння пожеж у сільській місцевості, при цьому ними врятовано матеріальних цінностей на загальну суму 3 млн. 400 тис. грн.

На утримання підрозділів МПО з місцевих бюджетів планується виділити близько 5 млн. грн. За попередніми розрахунками загальна потреба в коштах на 2014 рік для існуючих МПО становитиме близько 8 млн. 200 тис. грн. Мінімальне фінансування на утримання одного підрозділу МПО складає 295 тис. грн. на рік.

Станом на 1 жовтня із створених 51 вже функціонує 33 підрозділи місцевої пожежної охорони, крім того, на базі вже створених 8 сформовані пости державної пожежної охорони ГУ ДСНС в Харківській області.

За результатами розгляду питання Валентин Дулуб дав доручення головам РДА при плануванні місцевих бюджетів передбачити кошти на створення і функціонування підрозділів місцевої пожежної охорони, а також нагадав про необхідність терміново створити такі підрозділи в тих районах, де їх ще немає.

Теги